Aile Nõupuu foto- ja maalinäitus “Aliis Imedemaal”

22.11.2022 - 17.12.2022
Näituse asukoht: Majasaal

Olen Aile Nõupuu – fotograaf, koolitaja ja kujundaja.

Kunst on saatnud mind kogu elu. Alustasin oma tööelu asutuse kunstnikuna kujundades seinalehti ja loosungeid. Hariduselt olen käsitööõpetaja, kuid üle kümne aasta olen töötanud ka kunstiõpetajana. Ühel hetkel saabus mu ellu fotograafia ja hakkasin jäädvustama ümbritseva maailma ilu läbi fotosilma.
Põhiliselt pildistasin loodust, kuid viimasel ajal on üha rohkem jõudnud mu kaamera ette ka inimene. 2012. aastast olen ma Haapsalu Fotoklubi liige ning umbes samast ajast ka fotograafiaõpetaja. 

Sellel näitusel väljas olevad portreed on kõik sündinud fotograafide ühisüritusel FotoPuhkus, mis sai alguse 2015. aastal Haapsalu Fotoklubis. Toimub see kord aastas ning enamasti suvehakul juunikuus. Modellid ja jumestajad on organiseeritud korraldaja poolt. FotoPuhkusel toimuvad fotosessioonid fotograafi ja modelli koostöös, kus fotograafid realiseerivad individuaalselt oma fotoideid valides oma idee jaoks sobiva modelli ning kaasates protsessi ka jumestaja. Olen FotoPuhkusel osalenud neljal korral ja iga kord ellu viies oma fotovisioone ka ise palju õppinud ning arenenud.

Sellel näitusel on väljas ka mõned minu õli- ja akrüülmaalid „Maa“, „Õhk“, „Tuli“ ning „Kirna väemaal“, mis tundusid näituse teemaga sobivat. Maalid on valminud viimaste aastate jooksul enamasti siis, kui tunnen, et vajan aega iseendale oma tunnete või mõtete väljendamiseks. Looduselementide sarjast on mul praegu puudu veel „Vesi“, mida olen küll korra maalinud, kuid ei jäänud tulemusega rahule ning ootan õiget hetke, et see uuesti maalida. 

Minu tegemistest saab rohkem teada:
kodulehtedelt: ailenoupuu.weebly.com ja ailen.ee
facebookist: Facebook.com/ailenoupuu ja facebook.com/ailenfoto
instagramist: 
instagram.com/ailen_photography

Rohkem infot näituse kohta leiab siit!