Anne Aaspõllu “Kui seda metsa…”

04.05.2021 - 22.05.2021
Näituse asukoht: Hoovisaal

Vaatlen, näen ja talletan.

Olen kunstiõpetaja Märjamaa Muusika- ja Kunstikoolis.
Joonistamise, joonestamise ja tööõpetuse eriala lõpetasin Tallinna Pedagoogilises Instituudis 1991.a., kus minu maaliõpetajaks oli Mari Roosvalt. Lisaks olen erinevatel kursustel ja iseseisvalt täiendanud end maali, graafika, portselanimaali, arvutigraafika ja kujunduse ning fotograafia vallas. Samuti on arendavad olnud plainaire´id Läti kunstnikega ja Eesti Kunstikoolide Liidu õpetajate suvelaagrid.

Mulle meeldib liikuda looduses ning püüda hetki, valguse mängu ja muutumist ajas. Maastikest on minu jaoks eriline koht rabadel ja merel. Mõlema puhul on oluline roll maastiku avatusel ja avaruse tunnetamisel, võimalusel haarata pilguga kogu taevalaotust.
Seevastu metsaga seonduvad mul vastakad tunded. Ühtpidi, olles ise suur avaruse vajaja, mõjub mets oma suletusega piiravalt ja ahistavalt. Teisalt pakub mets kaitset ning toob looduse kuidagi eriti lähedale.

Käesoleva näituse idee saigi tõuke minu emotsioonidest kodu vahetusel. Ihaledes avatust ja avarust elan nüüd metsa kaitsvas haardes. Igatsedes juhanliivilikult näha ja jõuda metsa taha, naudin ometi metsa lähedust ning selle võlusid.

Anne Aaspõllu

Veeb: https://anneaaspollu.weebly.com/
Kontakt: aaaspollu@gmail.com